Snag.se
En blogg om teknik och multimedia

Media Portal till hemmabion

februari 4, 2016 11:45 by Admin
Jag har använt Media Portal ett tag nu och känner mig väldigt nöjd med det upplägget de har.

Jag har dragit en HDMI för bild och toslink för ljud från min stationär dator till förstärkaren och tvn. Anledningen att jag kör toslink är för jag har bara 2 HDMI in i min förstärkare plus att ibland vill jag bara lyssna på musik och då drar jag bara igång förstärkaren och inte tvn.

Vad är Media Portal?
Media Portal är ett Open Source program för att hantera film, musik, tv, radio, tv serier mm.
Upplägget är enkelt. I sitt grundutförande är Media Portal ganska spartanskt i sina funktioner men med en del enkla plugins blir det väldigt kraftfullt. Jag har inte använt Media Portal för att hantera tvsändningar så det vet jag inget om men jag har två plugins installerade för mina filmer och tvserier. Moving Pictures och MP-Tvseries.

Moving Pictures
Med detta plugin hanterar jag alla mina filmer. Jag anger bara var på nätverket filmerna ligger, den klarar av att hantera flera olika källor och kataloger. Efter det så Plockar Moving Pictures själv hem information om filmerna från IMDB och drar även hem ”omslag” till filmerna. Extremt smidigt.

MP-Tvseries
Detta plugin fungerar på liknande sätt. Du anger far du har dina serier sparade och sen drar pluginet själv hem information om avsnitten. Det som är lite extra smidigt är att den håller reda på om du har sett avsnittet eller inte så du vet var du är i serien.

Utöver dessa två finns det hundratals plugin med olika funktioner. Det kan vara för att styra Spotify, komma åt websändningar av radio och tv och liknande. Självklart finns det även Sudoku :-) .

Jag styr Media Portal med mitt DiNovo tangentbord och det fungerar precis som det ska, enkelt och smidigt.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt